Bel 036-5225532

Zwembadverwarming, voor een lekker warm zwembad!

Een verwarmd zwembad zorgt voor een langer zwemgenot! Ons klimaat bepaalt in sterke mate hoelang we van ons buitenbad kunnen genieten. Tenzij u het water verwarmt. Zo kunt u ook op de koudere dagen toch genieten van verwarm water. Uw zwembad verwarmen kan op verschillende manieren:

Warmtepomp: de ideale oplossing
De warmtepomp biedt de meest economische oplossing om een open lucht zwembad efficiënt te verwarmen.
U kunt u zwembad tot 28 graden al voor 1 euro per dag verwarmen.
Stroomverbruik voor een zwembad van 32 m² en 50 m3, temperatuur op 28°C. Gematigd klimaat, filtrering 12u/per dag met dekzeil. Gebruik van 15 mei tot 15 september. Kosten van de zwembadverwarming in deze periode volgens het gemiddelde blauwe EDF tarief, volle uren, daluren.

Elektrische verwarming
Een veel compactere variant op de met brandstof gestookte installatie is de elektrische heater. De elektrische wisselaars van Pahlén zijn zeer eenvoudig te monteren. Ze zijn ontworpen voor een continue doorstroming met een zo gering mogelijk drukverlies en kunnen door hun kleine formaat in nagenoeg alle installaties worden toegepast. Nog een voordeel is dat een elektrische wisselaar geen periodiek onderhoud behoeft. Vervaardigd uit hoogwaardig RVS, ABS of kuststof en, door middel van een maximaalthermostaat, beveiligd tegen oververhitting. De heaters zijn voorzien van verwarmingselementen van een kwalitatief hoogwaardige legering. Ze zijn hierdoor uitermate bestand is tegen zwembadwater. Nadelen van deze zwembadverwarming zijn de hoge elektriciteitskosten en de in verhouding vaak veel te geringe capaciteit om een zwembad te kunnen verwarmen.

Warmtewisselaar
Het principe van de warmtewisselaar is eigenlijk heel eenvoudig. Het berust op de overdracht van warmte uit een andere verwarmingsbron, zoals bijvoorbeeld de CV-installatie van het huis volgens het tegenstroomprincipe. De warmtewisselaar kan worden aangesloten op de warmwaterleiding van de centrale verwarmingsinstallatie van het huis. Het CV-water stroomt zo door een spiraalvormige leiding (of meerdere leidingen) in de warmtewisselaar. Door het water van het zwembad tegengesteld langs deze spiraal te pompen wordt de warmte van het CV-water aan het zwembadwater afgegeven. Pahlén biedt warmtewisselaars met een capaciteit van 13 tot maar liefst 220 kW. Vervaardigd uit RVS, ABS of titanium.

Solar-lamellenafdekking
Een multifunctionele oplossing is de zwembadafdekking met solar-effect. Deze lamellenafdekking met een transparante bovenkant en een zwarte onderkant heeft maar liefst drie functies:het laat de zonnewarmte via de bovenzijde door en geeft deze via de onderkant aan het zwemwater af, het voorkomt afkoeling van het zwemwater door haar isolerende werking én het beschermt het zwemwater tegen verontreiniging. Een afdekking met solar-effect is in veel gevallen al voldoende om uw zwembadwater aanmerkelijk langer op een aangename temperatuur te houden. Hydrodeck levert afdekkingen in vele uitvoeringen, variërend van eenvoudige elektrisch bediende oprol- systemen tot electronisch gestuurde systemen op zonne-energie.

Zonnecollectoren
Een zonnecollector wordt meestal op een schuin of plat dak gemonteerd. Het absorbeert de zonnestraling door middel van een plaat met een kanalen- of een buizenstelsel. Deze zogenaamde absorber geeft de warmte vervolgens af aan het zwembadwater dat hier met behulp van een zwembadpomp doorheen wordt gevoerd. Bij een bewolkte hemel is er meer diffuus zonlicht, terwijl op een zonnige, zomerse dag de hoeveelheid direct zonlicht maximaal is. Een zonnecollector zet zowel direct als diffuus zonlicht om in warmte. Daarom kan een collector ook tijdens een minder zonnige dag nog warmte leveren. Op een zonnige dag kan de collector zoveel warmte produceren dat de watertemperatuur snel oploopt. Bij een niet afgedekt zwembad dient de totale oppervlakte van de panelen gelijk te zijn aan het wateroppervlak. Een zwembad dat ‘s nachts wordt afgedekt koelt veel minder af waardoor kan worden volstaan met een collectoroppervlak van 50 tot 70% procent van het wateroppervlak. Gebruikt u zonnecollectoren in combinatie met een verwarmingsinstallatie dan bespaart u aanzienlijk in de gebruikelijke stookkosten.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen (036-5225532) en u bent van harte welkom in onze showroom!