Bel 036-5225532

Werking van infrarood

Zonder infrarood is geen leven op aarde mogelijk. De zon is onze grootste leverancier van infrarood, een enorme energiebron. Elektromagnetische stralen transporteren deze energie naar de aarde. Deze stralen worden onderverdeeld in verschillende golflengtes. De eenheid voor deze onderverdeling is de nanometer (nm). Een nm is een miljoenste millimeter.
De warmte elementen in de cabine stralen met een bepaalde golflengte en dus met een bepaalde energie. Wij vangen die stralen met ons lichaam op waardoor we warmte voelen. De verschillende golflengtes kunnen tot verschillende dieptes in ons lichaam doordringen.

De warmtestraling is onder te verdelen in:

IR-A straling = kortegolf infrarood
Deze straling heeft een indringdiepte van max. 5 mm in de huid.

IR-B straling = middengolf infrarood
Deze straling wordt vrijwel in zijn geheel geabsorbeerd door de opper/lederhuid. Hierdoor worden de zenuwen in de huid geactiveerd die aangeven of het te warm wordt.

IR-C straling = langegolf infrarood
Deze straling wordt gedeeltelijk geabsorbeerd door de opperhuid. Het grote verschil is dat een deel verloren gaat aan de omgeving (luchtverwarming).

Zowel in de traditionele Finse sauna als in de infraroodcabine is het doel om de lichaamstemperatuur te verhogen. Maar wel via verschillende methoden!!

In een Finse sauna is de temperatuur tussen de 70 à 110 C met een relatieve luchtvochtigheid van rond de 15%. De warmte wordt geleverd door lange golf (IR-C) straling afkomstig van de sauna-kachel, geleiding van de warme lucht en de saunawand.

De warmte wordt geleverd door de infrarood-bron en na verloop van tijd, in mindere mate, door de warme lucht. Belangrijk is welk spectrum er wordt aangeboden(IR A/B/C). Dit bepaalt ook de opwarmtijd van de infraroodbron.

De warmte in de infrarood wordt verzorgt door infrarood elementen die uw hele lichaam van binnen verwarmen. Deze zachte warmte gaat gepaard met een omgevingstemperatuur van ongeveer 50°- 60°C. het unieke is dat u gaat transpireren op een heel ontspannen wijze. Uiteraard is deze vorm van verwarming geheel veilig en goedgekeurd. Onze infrarood cabines beschikken over het CE-keurmerk.

Project_Showroom 3

Infrarood biedt verlichting bij:

– Reumatische Artritis
– Psoriaris
– Sportblessures
– Spierpijnen
– Gewrichtspijnen
– Oververmoeidheid
– Spanningspijnen

Een infraroodcabine heeft vele voordelen:
-Aangenaam tijdsverblijf in de cabine door de lagere temperatuur
-De cabine heeft compacte afmetingen
-Laag energieverbruik
-Geen extra kosten voor aanleg en gebruik van krachtstroom
-Zeer gering onderhoud

Regelmatig gebruik van de Bodyfit infraroodcabine houdt uw Body heerlijk Fit en gezond, dit is ook wetenschappelijk bewezen.