Bel 036-5225532

Tips voor fris, schoon en helder zwemwater!

By Rochelle de Buck on augustus 1, 2019 in Nieuws
0

Tips voor fris, schoon en helder zwemwater!

Met de weersveranderingen en het waarschijnlijk veelvuldig gebruik van uw zwembad deze maanden, is zwembad onderhoud van groot belang. Om u hierin te helpen en te adviseren hebben wij vier tips voor u op een rijtje gezet! Met de juiste manier van onderhoud en waterbehandeling en de juiste producten houdt u uw zwembadwater fris, schoon en helder! Bodyfit heeft alle onderhoudsproducten om uw zwembadwater op top kwaliteit te krijgen en te houden!

De belangrijkste onderdelen voor fris, schoon en helder water:

 1. Meten = weten
  Test uw zwembadwater regelmatig! In warme zomer perioden, waarbij het zwembad veel wordt gebruikt, is het van belang dit minimaal één keer per week te doen, maar het advies is om dit één keer per dag of om de dag te doen. Daarbij is het belangrijk dat u weet wat de juiste waardes zijn:
  Chloor waarde: tussen de 1 en 1,5 ppm
  pH waarde:        tussen de 7,2 en 7,6

  Let op! Chloor werkt niet als de pH waarde niet optimaal is. Zorg dus altijd dat alle bovenstaande chemicaliën de juiste geadviseerde waarde hebben. U kunt uw water gemakkelijk testen met onze handmatige en digitale teststrips!
  Heeft u het idee dat u in de zomer veel chloor moet toevoegen? Dat kan heel goed, hoe hoger de temperatuur van het water, hoe minder de werking van het chloor wordt! Daarnaast wordt na een onweersbui het chloor onttrokken uit het zwembadwater. Geef daarom na een bui een chloorshock, om te voorkomen dat het water groen wordt.

 2. De juiste waterbehandeling
  Kloppen de waardes niet met de geadviseerde waardes? Voeg dan chemicaliën toe, zodat de waardes van de chemicaliën aansluiten op de juiste waardes. Juiste waardes zijn essentieel voor fris, schoon en veilig zwemwater! Op elk onderhoudsproduct staat een gebruiksaanwijzing inclusief dosering.
 3. Circulatie en terugspoelen
  Essentieel voor fris, schoon en helder zwemwater is de circulatie. Het water wordt dan gefilterd en de chemicaliën kunnen hun werk doen. Ons advies is om uw pomp minimaal 8 uur te laten draaien, zodat het zwembadwater per dag ongeveer twee keer volledig is rondgepompt.
  Daarnaast is het terugspoelen (backwash) van het water van groot belang en dit wordt vaak vergeten! Terugspoelen is essentieel voor schoon water. Spoel het water minimaal één keer per week ongeveer vijf minuten terug (advies voor baden van ongv. 45 m³).
 4. Zwembad afdekken
  Als u het zwembad niet gebruikt, probeer het bad dan zoveel mogelijk af te dekken. Chemicaliën en de zwembadinstallatie hebben geen invloed op vuil van buitenaf. Valt er tijdens het zwemmen toch veel vuil in het bad? Haal dit weg met een schepnet of bodemzuiger. Daarnaast ontstaat er sneller algvorming wanneer het bad niet is afgedekt.

Lukt het desondanks deze tips niet om uw zwembadwater fris, schoon en helder te krijgen? Kom langs in onze showroom of bel ons voor advies! > 036-5225532
Al onze onderhoudsproducten zijn te verkrijgen in onze showroom, maar ook op onze webshop!