Bel 036-5225532

Sauna helpt griep voorkomen

By L. on februari 16, 2016 in Nieuws
0

Bodyfit zwembad sauna spa stoombadSauna helpt griep voorkomen

Heeft u last van uw keel, bent u verkouden en hoest u vaak? Tijd voor een eigen sauna! Een sauna kan op twee manieren een positieve bijdrage leveren aan de griepverschijnselen; ter voorkoming en ter bespoediging van het proces.
Maak gebruik van uw eigen sauna en bevorder uw algehele gezondheid en werk op een ontspannen wijze aan uw weerstand tegen griep en verkoudheid. Als u voldoende weerstand heeft is de kans op een virus vrij klein.

Weerstand

In de sauna verwijden de bloedvaten in het lichaam door de hitte. Uw lichaamstemperatuur wordt kunstmatig verhoogd tot een koortsniveau. Als reactie hierop zal het lichaam extra afweerstoffen aanmaken om ziektekiemen af te kunnen breken.
Door de hogere lichaamstemperatuur zal u tevens gaan zweten dit zorgt ervoor dat het lichaam van binnenuit alle aanwezige afvalstoffen afvoert. Een beter manier van reinigen bestaat er niet.

Als u daarna op een juiste wijze afkoelt vernauwen de bloedvaten weer. Het verwijden en vernauwen van de bloedvaten zorgt voor een echte training van het lichaam waardoor je een hogere weerstand opbouwt. Als je regelmatig naar de sauna gaat, zul je merken dat je veel minder vaak verkouden bent. De Finse universiteit van Ruku heeft onderzocht, dat een regelmatig bezoek aan de sauna de kans op verkoudheid met 30 procent kan verminderen.

Afkoelen

Vergeet de belangrijkste actie niet na uw saunagang; afkoelen!
Niet te snel en diep afkoelen maar zorgvuldig, langdurig en voldoende afkoelen. Wanneer u te snel afkoelt sluiten uw poriën voordat de meeste hitte uw lichaam heeft verlaten, met als gevolg dat afvalstoffen en hitte in het lichaam worden vastgehouden. Hierdoor kan er geen weerstand worden opgebouwd en kan de warmte naar uw hoofd stijgen waardoor u flinke hoofdpijn kan krijgen.
Koel eerst af in de buitenlucht en ga daarna pas onder een koude douche of stortemmer of neem een dompelbad.

Met een eigen Bodyfit sauna en afkoelmogelijkheden kunt u snel uw weerstand opbouwen!