Bel 036-5225532

Een sauna is niet alleen heerlijk, maar ook bewezen gezond!

By Rochelle de Buck on november 1, 2018 in Nieuws
0

Een sauna is niet alleen heerlijk, maar ook bewezen gezond!

Heerlijk tot rust komen en genieten van de weldaad van een sauna is niet alleen heerlijk, maar ook nog eens super gezond!

Immuunsysteem

Tijdens een saunagang stijgt uw lichaamstemperatuur naar ongeveer 39 graden. Deze temperatuurverhoging zorgt voor het op gang komen van vele processen in uw lichaam. Uit een onderzoek van de universiteit Charité in Berlijn blijkt dat een saunagang uw immuunsysteem verbeterd en de bloedsomloop stimuleert en stabiliseert. Onderzoek uit Finland, van de Universiteit van Rurku, toont aan dat mensen die een halfjaar lang twee keer per week naar de sauna gaan, na een maand 30 procent minder last van verkoudheid hebben dan mensen die niet naar de sauna gaan.

Spieren en gewrichten

Heeft u last van uw gewrichten en/of spieren? Dan is een combinatiesauna of een infraroodsauna zeer geschikt. Het Medisch Spectrum Twente in Enschede heeft onderzocht dat een infraroodsauna positief effect heeft op je lichaam. Naast spierpijn kan het bijvoorbeeld ook rugpijn verminderen. De infraroodlampen verwarmen het lichaam en de IR-stralen dringen diep in de huid door. Door de warmte verbetert de doorbloeding in je lichaam én ontspant de huid. Infrarood zorgt hierdoor voor pijnvermindering van de spier- en gewrichtsklachten.

Huid

Door de temperatuurstijging van uw lichaam in de sauna, verwijden de bloedvaten zich en gaan uw poriën open staan. Hierdoor gaat u zweten en raakt u vocht kwijt, daarnaast wordt ook overtollig talg en ander afval afgevoerd. Dr. Doreen Kowatzki van de Universiteit van Jena, heeft onderzocht dat de sauna niet alleen reinigend werkt maar ook echt gezond is voor je huid: het versterkt de beschermlaag en hydrateert de hoornlaag. Bovendien gaat herstel bij vochttekort of een verstoorde PH-waarde sneller. Uit het onderzoek blijkt ook: hoe vaker je de sauna neemt, hoe sterker de huid er van wordt.

Maatwerk
Bodyfit produceert zelf alle sauna’s op maat. Door onze eigen productiefabriek zijn de mogelijkheden op wellnessgebied enorm en kan Bodyfit voor elke ruimte een sauna produceren. Alles wordt op maat gemaakt en compleet geïnstalleerd in uw eigen (woon)omgeving. Wij bieden u een eindeloos groot maatwerk aanbod!
Kom eens langs in onze showroom om inspiratie op te doen, of neem contact met ons op via 036-5225532 of via info@bodyfit.nl