Bel 036-5225532

Een spa is net zo effectief als sporten!

By Rochelle de Buck on november 24, 2017 in Nieuws
0

Een spa is net zo effectief als sporten!

In een spa zitten of liggen is an sich al een heerlijk en rustgevend, het blijkt nu ook dat het net zo effectief is als sporten!

Het is al eerder uit onderzoeken gekomen, het nemen van een warm bad is gezond voor je. Dat een spa goed is voor je gezondheid blijkt uit een nieuw onderzoek van de Loughborough University.
De wetenschappers hebben onderzocht wat een spa of een warm bad met je bloedsuiker doet, dat is een belangrijk onderdeel voor de fitheid van de stofwisseling.

Het onderzoek
Het onderzoek bestond uit twee delen; een groep mannen moest een uur fietsen en de andere groep mannen moest een uur in een bad liggen van ongeveer 40 graden.

Het resultaat
De mannen die hadden gefietst hadden wel meer calorieën verbrand na het uur dan de mannen in het warme bad. De bloedsuikerspiegels reageerden wel hetzelfde, totdat er werd gegeten. Na het eten was de piek in de bloedsuikerspiegel van de mannen die uit het bad kwamen, 10% lager dan die van de mannen die hadden gefietst.

Ook keken de onderzoekers naar de kans op een ontstekingsreactie na het sporten volgt. Sporten zorgt voor een betere weerstand en dat is natuurlijk belangrijk. De reactie die de mannen uit het bad hadden, leek ontzettend op die na het sporten. De onderzoekers denken dat passief verwarmen bij kan dragen aan een betere weerstand, waardoor ziektes als diabetes 2 minder voor kunnen komen.

Baden in een spa is dus niet alleen ontzettend lekker en relaxt, het is ook nog eens super gezond! En daarnaast zorgen de massagesystemen in de Dimension One Spas en Starline Spas ook nog eens voor een heerlijke ontspanning van al uw spieren.

Een combinatie van sporten en warm water
Bodyfit heeft naast spa’s ook een combinatie tussen sporten en warm water, dubbelop gezond! Onze zwemspa’s van Dimension One zijn ervoor gemaakt om in warm water de kunnen sporten, zwem tegen een jetstream in, roei en ren! Kijk voor al onze zwemspa’s hier.