Bel 036-5225532

Bodyfit stoombaden, ontspannen én zorgen voor uw lichaam!

By Rochelle de Buck on september 23, 2019 in Nieuws
0

Bodyfit stoombaden

Na een drukke dag werken, sporten, haasten en andere afspraken in uw agenda is een bezoek aan uw Bodyfit stoombad een heerlijke manier om te genieten en te ontspannen bij een aangename temperatuur. Wat veel mensen niet weten is dat stoombaden heel erg goed zijn voor uw gezondheid!

 • Spieren
  In een stoombad is de temperatuur van het stoom ongeveer 50ºC. Dankzij deze temperatuur wordt de doorbloeding gestimuleerd, zodat uw spierweefsel ontspant. Dit is extra prettig na een stevige workout of als u veel last heeft van uw spieren en gewrichten.
 • Huid
  Door de hoge luchtvochtigheid in combinatie met de warme temperatuur gaat u transpireren, waardoor de poriën open gaan staan. De warme stoom weekt de bovenste huidlaag en reinigt uw poriën. Talg, vuil en andere onzuiverheden op en in uw huid worden hierdoor afgedreven. Uw huid gaat zachter aanvoelen na een stoomsessie en eventuele huidklachten kunnen hierdoor verminderen.
 • Bloedsomloop
  Zodra de lichaamstemperatuur stijgt, wilt het lichaam afkoelen en gaat u transpireren. Hierdoor versnelt de hartslag, het bloed gaat sneller stromen en het bloed circuleert hierdoor sneller door het lichaam. Er worden extra rode bloedlichaampjes aangemaakt, die veel zuurstof bevatten, wat u fitter en gezonder maakt!
 • Gewichtsverlies
  Niet alleen het vochtverlies zorgt voor gewichtsverlies, maar tijdens een sessie in een Bodyfit stoombad verbrand u ook calorieën. Tijdens een halfuur stomen kunt u tot 400 calorieën verbranden (!).
 • Griep en verkoudheid
  Door het stomen openen de neusholtes en wordt het slijm losgeweekt. Dit effect kan versterkt worden door gebruik te maken van bijvoorbeeld eucalyptus stoombadmelk. Een stoombad is ook bevorderlijk voor het verlichten van griep. Spierpijn wordt minder en de bloedsomloop wordt gestimuleerd, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd.
 • Immuunsysteem
  Wanneer de lichaamstemperatuur stijgt, bereidt het lichaam zich voor op bestrijding van bacteriën en virussen. Er worden antilichamen en witte bloedcellen geproduceerd, waardoor u beter beschermd bent tegen toekomstige ziektekiemen.
 • Luchtwegen
  De stoom heeft een positief effect op uw ademhaling, omdat uw luchtwegen worden vrijgemaakt. In combinatie met eucalyptus of eucalyptus mint stoombadmelk geeft dit een weldadig effect op de luchtwegen.
 • Innerlijk
  Naast uw drukke agenda is het belangrijk om te ontspannen, een Bodyfit stoombad is ideaal om tijd voor uzelf te nemen en tegelijkertijd uw lichaam te verzorgen. Een stoomsessie zorgt voor extra energie en een rustigere gemoedstoestand.

Enthousiast geworden over de werking van een stoombad of heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via 036-5225532
Kijk voor meer informatie over de Bodyfit stoombaden hier.